Redesign versus renovatie van een website

Bij het upgraden van een website kan er gekozen worden voor een redesign of renovatie, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelstellingen van het project.

Redesign van een website

Een redesign van een website gaat verder dan alleen cosmetische aanpassingen. Het omvat een volledige heroverweging van de gebruikerservaring, de visuele uitstraling en de functionaliteit van de site.

Bij sommige websites is de loop der jaren de omvang van webpagina’s en tekst exponentieel toegenomen, waardoor bezoekers minder makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Het is dan van groot belang om bij de redesign een nieuwe, goede structuur te maken, zodat de content meer georganiseerd is en het eenvoudiger is om de gewenste informatie te vinden.

Een redesign biedt de mogelijkheid om de website opnieuw te ontwerpen en te ontwikkelen, waarbij de focus ligt op het creëren van een frisse, moderne en effectieve online aanwezigheid.

Renovatie van een website

Aan de andere kant kan een renovatie van een website een meer incrementele aanpak zijn.

Dit kan nodig zijn als de huidige website qua feel en look nog heel erg bevalt, maar technisch niet meer voldoet aan de moderne standaarden, niet gebruiksvriendelijk is of een overdaad aan (verouderde) plugins gebruikt.

Bij een renovatie worden specifieke aspecten van de website aangepakt om deze te verbeteren en up-to-date te brengen. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het upgraden van de technische infrastructuur, het toevoegen van nieuwe functionaliteiten, het verbeteren van de responsiviteit op verschillende apparaten of het optimaliseren van de laadsnelheid.

Of het nu gaat om een redesign of renovatie, kunnen een website te creëren die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is.

Een adembenemende transformatie naar
overzicht en professionele uitstraling

Voor Caravan Camper Center hebben we een indrukwekkend redesign van hun website gerealiseerd. De oude website kampte met een overdaad aan (verouderde) informatie en een overbodige webshop, omdat het aanbod van caravans en campers nu via een centraal system loopt.

Met het nieuwe design wilden we een unieke uitstraling creëren die direct het verlangen naar reizen opwekt. Daarom kozen we voor een adembenemende hero-afbeelding van een camping in Zuid-Spanje, met uitzicht over de zee.

Op de oude website van Caravan Camper Center was er een overvloed aan tekst, waardoor het overzicht vaak verloren ging. Door de content op te delen in ‘hapklare brokjes’ hebben we gezorgd voor aanzienlijk meer overzicht. Daarnaast hebben we een uniforme toepassing van lettertypen, groottes en vooral letterkleuren geïmplementeerd, wat bijdraagt aan een gebalanceerde uitstraling.

Bij de lancering van de nieuwe website was het essentieel om alle oude URL’s (van verwijderde pagina’s en producten) op een juiste wijze door te verwijzen naar nieuwe en relevante URL’s. Hierdoor blijft de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google optimaal, zonder dat bezoekers geconfronteerd worden met onvindbare pagina’s en 404-foutmeldingen.

Daarnaast hebben we bijzondere aandacht besteed aan het duidelijk en visueel aantrekkelijk presenteren van de verschillende pakketten die Caravan Camper Center aanbiedt voor verkoopbemiddeling. Particulieren kunnen hier gebruik van maken om hun caravan of camper te verkopen. De heldere presentatie benadrukt dat de verkoopbemiddeling in veel gevallen de kosten ruimschoots zal compenseren.

Het is een leuk project geweest om Caravan Camper Center te voorzien van een geheel vernieuwde website die hun bedrijf en diensten op een professionele en aantrekkelijke manier presenteert!

Met het voltooien van dit redesign heeft Caravan Camper Center nu een solide basis waarmee ze voorlopig weer vooruit kunnen. Ze hebben nu de vrijheid en mogelijkheid om zelf verdere uitbreidingen en aanpassingen aan de website te doen. Het kan daarom voorkomen dat de website er op het moment van bekijken iets anders uitziet dan toen wij het opleverden.

Grootschalige website renovatie:
de Negende Zaeligheyt krijgt een nieuw digitaal thuis

Voor vakantiepark de Negende Zaeligheyt hebben we een indrukwekkend redesign van hun website gerealiseerd. De oude website was al een aantal jaren oud en kampte met verschillende problemen. Het gebruikte thema kon niet worden geüpdatet, wat conflicten veroorzaakte in combinatie met benodigde plugins. Dit leidde tot het uitvallen van bepaalde functionaliteiten, wat telkens weer tijdrovende work-arounds vereiste. Uiteindelijk werd de situatie dusdanig kwetsbaar dat de risico’s onaanvaardbaar werden.

Door het implementeren van ons nieuwe en gebruikersvriendelijke thema konden we veel oude plugins overbodig maken. Aangezien de Negende Zaeligheyt erg tevreden was met de oude look en feel, hebben we deze binnen de nieuwe en moderne omgeving nauwkeurig gereproduceerd.

Vanwege het gebruik van Visual Composer shortcodes in het oude thema moest de content handmatig worden overgezet. Alle media in de mediabibliotheek is verkleind, gecomprimeerd en geconverteerd naar Webp-bestanden. Mede hierdoor laadt de nieuwe website veel sneller dan voorheen.

Het was een uitdagend project om de website van de Negende Zaeligheyt nieuw leven in te blazen. Met het nieuwe design, verbeterde functionaliteiten en geoptimaliseerde media zijn ze nu klaar om hun online aanwezigheid te versterken en hun bezoekers een optimale ervaring te bieden.