Functionele modules

Op zoek naar manieren om je WordPress website nog effectiever te maken? Er zijn tal van mogelijkheden om aanvullende functionaliteiten toe te voegen aan je website. Zo kun je bijvoorbeeld een online reserveringssysteem, webshop, custom made kaart met locaties of intelligente formulieren toevoegen.

De mogelijkheden zijn eindeloos en dit kan zowel jou als je klant veel tijd en geld besparen. In dit artikel bespreken we deze opties, leggen we uit waarom ze handig zijn en geven we voorbeelden.

Online Reserveringssysteem

Een online reserveringssysteem is perfect voor bedrijven zoals restaurants, salons, sportscholen of theaters. Het maakt het voor jouw klanten mogelijk om snel en gemakkelijk een afspraak te boeken. Het systeem kan automatisch de beschikbare slots laten zien en ook bevestigingsmails sturen. Op deze manier kan je klant direct een bezoek inplannen zonder tussenkomst van een telefoniste of receptionist. Dit bespaart niet alleen tijd voor jouw klant, maar ook voor jouw bedrijf.

Webshop

Een webshop is een handige toevoeging voor bedrijven die producten verkopen. Het biedt je klanten de mogelijkheid om online aankopen te doen. Een webshop biedt veel voordelen, zoals het 24/7 open zijn en een groter bereik voor jouw bedrijf. Daarnaast bespaart het je veel kosten, omdat je geen fysieke winkel hoeft te hebben. Voorbeelden van webshop functionaliteiten zijn onder andere een bestelproces, een betalingssysteem en het beheer van producten.

Custom made landkaart met locaties of filialen

Veel bedrijven hebben meerdere locaties waar ze actief zijn. Het kan handig zijn om deze locaties in kaart te brengen zodat jouw klanten snel kunnen zien waar jij actief bent. Met een custom made kaart kun je de locaties in kaart brengen op een manier die past bij jouw bedrijf. Hierbij kun je denken aan kleurgebruik, eigen logo’s of specifieke details over de locaties. Het is mogelijk om zo’n kaart te integreren op je website en het is zeer gebruikersvriendelijk.

Intelligente formulieren

Intelligente formulieren zijn een aanvulling voor bedrijven die vaak contactformulieren gebruiken op de website. Deze formulieren hebben slimme functies waardoor de kwaliteit van de communicatie tussen bedrijf en klant omhoog gaat. Met intelligente formulieren kunnen bijvoorbeeld bepaalde velden verplicht worden gesteld, er kan automatisch een bevestiging worden gestuurd en informatie kan automatisch worden opgeslagen op een dashboard. Zo bespaar je jouw klanten een hoop irritatie en gaat de communicatie sneller en efficiënter.

Fijne ervaring voor je klanten, maar óók voor jezelf

Al deze functionaliteiten kunnen erg handig zijn voor jouw WordPress website. Ze besparen je veel tijd en geld en maken het voor jouw klanten gemakkelijker om samen te werken. Of je nu een webshop wilt toevoegen of een online reserveringssysteem, de mogelijkheden zijn eindeloos. Verken de opties die voor jouw bedrijf het meest interessant zijn en integreer ze op jouw website. Hierdoor creëer je niet alleen een fijnere ervaring voor jouw klanten, maar ook voor jezelf.