Technisch design (o.b.v. extern grafisch design)

Bij ons ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een webdesignpartner die zowel zelf prachtige designs kan creëren als ervaring heeft in het omzetten van grafische ontwerpen van vormgevers naar technisch uitvoerbare designs.

Grafisch vormgevers hebben vaak een unieke en creatieve manier om elementen vorm te geven en te positioneren. Echter, technisch gezien is het niet altijd eenvoudig om deze creatieve concepten tot leven te brengen op een website. Maar maak je geen zorgen! Wij zijn hier om te helpen. We denken actief met je mee en komen met voorstellen om zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke grafisch ontwerp te blijven, terwijl we het toch technisch goed kunnen implementeren.

Ons doel is om jouw visie te realiseren en tegelijkertijd de technische aspecten van een goed functionerende website niet uit het oog te verliezen. We begrijpen dat een website niet alleen mooi moet zijn, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk voor jouw bezoekers.

Of je nu zelf al een professioneel design hebt of hulp nodig hebt bij het vertalen van een grafisch ontwerp naar een technisch design, wij hebben de kennis en ervaring om je te ondersteunen. We zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste balans tussen esthetiek en functionaliteit.

Enkele voorbeelden van onze technisch design projecten

Een prachtige website gecreëerd door een dynamisch team

Voor dit project maakten wij deel uit van een dynamisch team bestaande uit een marketingbureau, een getalenteerde grafisch vormgever, een vlotte tekstschrijfster, een bekwame fotograaf en natuurlijk wijzelf als webdesigner. Samen hebben we een geweldige website voor LuXboX ontwikkeld waar we trots op zijn.

Een LuXboX is een revolutionaire constructie dat ongekende mogelijkheden biedt om vrijwel elke zolder om te toveren tot een functionele en stijlvolle ruimte. Wat de LuXboX nog unieker maakt, is dat het ook aan de voorkant van een woning kan worden geplaatst. Dit in tegenstelling tot traditionele dakkapellen die alleen aan de achterzijde van de woning toegestaan zijn. Met zijn veelzijdigheid, slimme ontwerp en hoogwaardige afwerking creëert de LuXboX een perfecte oplossing voor het optimaliseren van de zolderruimte, waardoor je kunt genieten van extra leefruimte, natuurlijk licht en een prachtig uitzicht. Het was essentieel dat de veelzijdigheid en innovativiteit van de LuXboX ook in de website tot uiting kwam. We hebben er samen voor gezorgd dat de bezoekers direct de mogelijkheden en voordelen van dit fantastische product konden ervaren.

Het begon allemaal met het marketingbureau, dat een strategie uitwerkte om de (marketing)doelstellingen van de website te behalen. Op basis daarvan hebben ze gedetailleerde wireframes samengesteld, die dienden als de blauwdruk voor de website. Deze wireframes gaven ons een duidelijk beeld van de structuur en de functionaliteiten die we wilden realiseren.

Vervolgens was het de beurt aan de getalenteerde grafisch vormgever. Met oog voor detail en creativiteit heeft zij de wireframes omgezet in prachtige grafische designs. De designs waren niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook in lijn met de merkidentiteit en de beoogde doelgroep.

Als webdesigner was het onze taak om deze grafische designs om te zetten in technische designs. We hebben gezorgd voor een naadloze overgang van ontwerp naar functionaliteit, waarbij we ervoor hebben gezorgd dat de website optimaal werkt op verschillende apparaten, zoals desktops, tablets en telefoons. Responsiviteit stond vanaf het eerste gezamenlijke overleg hoog op onze prioriteitenlijst, zodat bezoekers altijd een optimale gebruikerservaring hebben, ongeacht of ze een desktop, tablet of telefoon gebruiken.

Nadat de teksten en afbeeldingen beschikbaar waren, hebben we ze zorgvuldig op de pagina’s geplaatst. Hierbij hebben we niet alleen rekening gehouden met de esthetiek, maar ook met zoekmachineoptimalisatie (SEO) en een snelle laadtijd van de pagina’s. Door de juiste technieken toe te passen, hebben we ervoor gezorgd dat de website goed vindbaar is in zoekmachines en dat bezoekers niet hoeven te wachten op het laden van pagina’s.

Het resultaat van dit teamproject is een prachtige website die de perfecte balans biedt tussen visuele aantrekkelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en technische prestaties. We zijn erin geslaagd om de visie van onze opdrachtgever tot leven te brengen en een online platform te creëren dat hen helpt hun doelstellingen te bereiken. Het was een bijzondere samenwerking waarin ieders expertise tot zijn recht kwam.

Van grafisch design naar digitale perfectie: Onze samenwerking met Pop-Up Toilet Company

Wij werken al jaren met veel plezier samen met Pop-Up Toilet Company om hun online aanwezigheid steeds verder naar een hoger niveau te tillen. In de afgelopen 15 jaar heeft de wereld van websites een enorme transformatie doorgemaakt, zowel op het gebied van technologie als design.

Enkele jaren geleden heeft Pop-Up Toilet Company een freelance grafisch vormgever ingeschakeld om een volledig nieuwe en professionele huisstijl te creëren. Deze nieuwe uitstraling is doorgevoerd op alle fronten, van nieuw logo, drukwerk, advertenties, vacatures  tot zelfs het beletteren van de bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens.

Wij hebben dat vernieuwde grafische ontwerp van de website vertaald naar een technisch perfect functionerende website, die moeiteloos kan worden bekeken op desktops, tablets en mobiele telefoons.

De website is zorgvuldig opgezet met meertalige functionaliteit, zodat bezoekers zowel in het Nederlands, Engels als Duits kunnen navigeren. Deze meertaligheid draagt bij aan een breder bereik en betere communicatie met internationale klanten en partners.