Waarom is het belangrijk om je WordPress website up-to-date te houden?

Het regelmatig bijwerken van je WordPress website is van cruciaal belang om verschillende redenen. Updates en upgrades zijn twee termen die vaak worden gebruikt in de context van het up-to-date houden van een WordPress website. Hoewel ze op elkaar lijken, hebben ze een iets andere betekenis en doel.

Updates

Updates verwijzen naar kleine veranderingen, verbeteringen of correcties die worden aangebracht in bestaande software of systemen. Ze zijn bedoeld om bugs op te lossen, beveiligingslekken te dichten, prestaties te verbeteren of nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan de bestaande versie. Updates worden doorgaans regelmatig uitgebracht. Ze zijn bedoeld om de software up-to-date te houden en eventuele problemen te verhelpen.

Upgrades

Aan de andere kant verwijst een upgrade naar een grotere verandering of verbetering van de software of het systeem. Een upgrade houdt in dat je overstapt naar een nieuwe versie van de software of het systeem met significante wijzigingen of toevoegingen. Dit kan betrekking hebben op zowel de functionaliteit als de gebruikersinterface. Een upgrade kan bijvoorbeeld nieuwe functies, een herontwerp van de interface of verbeterde prestaties met zich meebrengen. In tegenstelling tot updates is een upgrade vaak een bewuste keuze en kan het meer tijd en inspanning vergen om de nieuwe versie te implementeren.

Door deze upgrades te (laten) installeren, kun je profiteren van de nieuwste ontwikkelingen en ervoor zorgen dat je website soepel en efficiënt blijft werken. Dit draagt bij aan een betere gebruikerservaring en klanttevredenheid.

Waarom is het beter om het updaten aan een professional over te laten?

Hoewel je in principe zelf WordPress-updates en upgrades kunt uitvoeren, is het raadzaam om dit over te laten aan een professional die de expertise en ervaring heef om ervoor te zorgen dat de update of upgrade soepel verloopt zonder je website te verstoren.

Wij zijn gewend om met verschillende soorten WordPress websites te werken. We zullen de updates zorgvuldig uitvoeren en ervoor zorgen dat je website veilig en stabiel blijft. Wij zorgen ervoor dat er altijd een back-up van je website wordt gemaakt voordat de update of upgrade wordt uitgevoerd, waardoor je gegevens beschermd zijn in geval van onverwachte problemen. Bovendien kunnen we eventuele compatibiliteitsproblemen identificeren en oplossen na de update of upgrade.

Door gebruik te maken van onze update-service, bespaar je tijd en voorkom je frustratie. Je kunt je focussen op je core business terwijl een expert ervoor zorgt dat je WordPress website up-to-date blijft en optimaal functioneert. Bovendien kunnen wij je ook adviseren over andere aspecten van websitebeheer, zoals optimalisatie voor zoekmachines en gebruikerservaring.

Het wordt daarom sterk aangeraden om updates regelmatig uit te (laten) voeren, bij voorkeur zodra deze beschikbaar zijn maar niet voordat er updates van de andere elementen van je website beschikbaar zijn. Dit helpt om potentiële risico’s te minimaliseren en de veiligheid en functionaliteit van je website te waarborgen.

Wij bieden twee pakketten aan die je hierbij kunnen helpen:

Het onbezorgd onderhoud pakket

Het Onbezorgd pakket is het meest gekozen pakket en hierbij nemen wij je alle zorgen uit handen. Wij monitoren jouw website en voeren wekelijks updates uit; beveiliging updates worden altijd direct geïnstalleerd. We maken een extra backup van jouw website in de cloud, scannen op malware en virussen en optimaliseren de database. Ook voeren we een performance controle uit en ontvang je regelmatig een rapportage.

  • WordPress updates/upgrades: Dit zijn updates/upgrades van het WordPress CMS zelf, die nieuwe functionaliteiten en verbeterde beveiliging bieden.
  • Plugin updates/upgrades: Dit zijn updates/upgrades van de plugins die op de WordPress website zijn geïnstalleerd, die nieuwe functionaliteiten en verbeterde prestaties en beveiliging bieden.
  • Thema/Framewerk updates/upgrades: Dit zijn updates/upgrades van het thema en/of framework van de WordPress website, die nieuwe functionaliteiten en verbeterde prestaties en beveiliging bieden.
  • Firewall installatie: Dit is een beveiligingsmaatregel die helpt tegen aanvallen van buitenaf op de website.
  • Performance controle: Hierbij wordt de prestatie van de website gecheckt om te bepalen of optimalisatie nodig is om de snelheid te verbeteren.
  • Malware scans: Dit is een beveiligingsmaatregel waarbij de website wordt gescand op malware of andere virus-gerelateerde bedreigingen.
  • Verwijderen van SPAM reacties: Hierbij worden automatisch gegenereerde spam-reacties op de website verwijderd om de website schoon en veilig te houden.
  • Optimaliseren van de database: Hierbij wordt de database van de website geoptimaliseerd om de prestatie te verbeteren.
  • Extra backup in de cloud: Dit is een extra back-up die wordt opgeslagen in de cloud, naast de standaard back-ups van de website. Dit verkleint het risico op volledig dataverlies bij calamiteiten.

Voor onze update-service “Onbezorgd” rekenen wij gemiddeld 20 minuten per maand (1 uur per kwartaal).

Het ZZP onderhoud pakket

Het ZZP pakket is gelijk aan het Onbezorgd pakket, maar de werkzaamheden worden slechts 2 keer per jaar uitgevoerd.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de digitale wereld voortdurend evolueert. Software- en systeemontwikkelaars werken continu aan het verbeteren en bijwerken van hun producten om aan de steeds veranderende behoeften en dreigingen te voldoen.

Wanneer je ervoor kiest om updates slechts eens per half jaar uit te laten voeren, loop je het risico dat er gedurende die periode belangrijke updates niet geïnstalleerd worden. Updates worden vaak vrijgegeven door software- en systeemontwikkelaars om beveiligingslekken te dichten, softwarefouten te verhelpen en nieuwe functionaliteiten toe te voegen.

Door updates uit te stellen, loop je het risico dat je website gedurende een behoorlijke periode kwetsbaar blijft voor beveiligingsrisico’s. Beveiligingslekken die in die tijd ontdekt worden, kunnen mogelijk uitgebuit worden door kwaadwillende personen, met mogelijke gevolgen zoals het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot je website of het misbruiken van persoonlijke gegevens van bezoekers.

Voor onze update-service “ZZP” rekenen wij 1,5 uur per halfjaar.

Heeft jouw WordPress website achterstallig onderhoud?

Als je WordPress-website langere tijd geen onderhoud heeft gehad, kunnen er verschillende extra werkzaamheden nodig zijn om alles weer soepel te laten draaien.

Het updaten van een achterstallige WordPress-website is maatwerk omdat elke website uniek is en specifieke uitdagingen kan hebben. Het kan voorkomen dat sommige thema’s of plugins niet meer zijn bijgewerkt door de ontwikkelaar, waardoor er aangepaste oplossingen nodig zijn. Daarnaast kunnen licenties verlopen zijn, wat extra stappen vereist om ervoor te zorgen dat alle componenten van de website in overeenstemming zijn met de geldende regels en voorschriften.

We bekijken alternatieven, gaan op zoek naar (op maat gemaakte) oplossingen en vinden manieren om eventuele beperkingen te overwinnen. Op die manier kan een achterstallige WordPress-website weer up-to-date worden gebracht en goed functioneren.

Kies voor zekerheid en laat ons je helpen met het onderhouden van jouw WordPress website!